Toimitilat

Yrityksen menestyksessä hyvät toimitilat ovat usein avain asemassa. Toimitilojen tulisi olla sellaiset, että niihin on hyvät kulkuyhteydet ja yrityksen toimialasta riippuen niiden pitäisi myös asiakkaiden löytää ne helposti. Toimitilojen etsiminen voi olla hankalaa ja siihen voi kulua paljon aikaa. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu, MatchOffice, joka tarjoaa vuokralle toimitiloja ympäri Suomen. Sivustolta on mahdollista löytää kaikenlaisia toimitilaratkaisuja. Nykyaikana ei nimittäin välttämättä tarvitse työskennellä enää perinteisessä toimistossa, vaan työtä voidaan tehdä monenlaisissa tiloissa. Monissa yrityksissä tehdään esimerkiksi paljon etätyötä ja varsinaista toimistoa ei enää tarvita. Työntekijät haluavat usein kuitenkin työskennellä välillä ns. ihmisten ilmoilla ja tähän ovat coworking-tilat hyvä ratkaisu. Näissä tiloissa voivat esimerkiksi yrityksen työntekijät keskustella toistensa kanssa työstään. Sivuston kautta voi myös vuokrata kokoustiloja, jos välillä tarvitsee tavata vaikka asiakkaita tai pitää kokouksia suuremmalla porukalla. Aina yritys ei tarvitse toimitiloja lainkaan. Jos toiminta on niin pienimuotoista tai jos työntekijät tekevät etätyötä, voi ns. virtuaalitoimisto olla hyvä ratkaisu. Virtuaalitoimistosta voi vuokrata vain esimerkiksi pelkän osoitteen. Näin yrityksestä saa luotettavamman kuvan, kun sillä on virallinen osoite vaikkapa jossain business park-alueella. Virtulaalitoimistosta on mahdollista vuokrata myös osoitteen lisäksi vaikka puhelinpalvelu, jolloin sen puolen yrityksen toiminnasta voi keskittää yhteen paikkaan. Myös kokoustiloja ja työpisteitä on mahdollista vuokrata virtuaalitoimistojen kautta. Katso lisää täältä: https://www.matchoffice.fi/.

Sivuston kautta löytyy myös isoja tuotantotiloja tai vaikka suuria kiinteistöjä teollisuusalan yrityksille, jotka tarvitsevat paljon tilaa. Perinteisiä liiketiloja voi myös etsiä ympäri Suomen suurista kaupungeista pienempiin kyliin. Tarjolla on siis koko kiinteistösektorin toimitilavaihtoehdot nykyaikaisista ratkaisuista perinteisiin vaihtoehtoihin.

Toimitiloja tarjoavat sekä yksityiset vuokranantajat että suuret kiinteistöyrittämisen alalla toimivat yritykset. Kuka tahansa voi siis periatteessa laittaa sivustolle vapaana olevat toimitilat vuokralle. Itse mainostaminen ei maksa mitään, vaan vuokranantaja maksaa provision vasta sitten, kun vuokraaja löytyy.

Toimitilojen etsimiseen kannattaa varata aikaa ainakin useampi kuukausi, toisinaan jopa vuosi. Vaikka nykyisessä taloustilanteessa toimitiloja löytyy hyvin jopa suurten kaupunkien keskeisiltä alueilta, mihin tahansa toimitilaan ei silti kannata tyytyä. Varsinkin aloittelevien yritysten ja startup-yritysten on hyvä etsiä businessalue, josta löytyy kaltaistansa seuraa. Tällaisissa startup-yritysten keskittymissä yrittäjät pääsevät verkostoitumaan hyvin ja löytävät näppärästä erilaisia kumppaneita ja asiakkaitakin muista yrityksistä. Tällaisissa Business Hub-alueissa yritykset pääsevät myös kasvamaan nopeasti ja pysyvät kärryillä alan viimeisimmistä tuulista.

Mikäli toimitilojen etsimisen lisäksi niiden sisustus ja viimeistely tuntuvat liian aikaa vievältä, voi hyvä ratkaisu olla toimistohotelli. Toimistohotelleja on saatavilla avaimet käteen-periaatteella, jolloin yritys voi siirtyä uusiin toimitiloihin suoraan, eikä sisustusta tarvitse sen kummemmin miettiä. Toimistohotelleissa kaikki käytännön järjestelyt on ulkoistettu ja yrityksen työntekijät pääsevät keskittymään heti suoraan itse olennaiseen, eli työskentelyyn. Toimistohotellit ovat viihtyisiä ratkaisuja, jotka räätälöidään asiakkaiden mieltymysten mukaan.